Blog 2013

Segíthet a bérszámfejtő?

A bérszámfejtés sokrétű tevékenység. Minden ide tartozik, ami bérrel, munkaviszonnyal kapcsolatos. Így többek között az alkalmazottak beléptetése, bejelentése, kiléptetése. A bérszámfejtés, bérfizetési bizonylatok előállítása. A fizetendő járulékok kiszámítása, a járulékbevallások rendszeres beadása. Különböző adatszolgáltatások teljesítése, nyilvántartások vezetése...

Ajánlat iroda- és társasházak részére

Ugyan az utóbbi időben a mobil telefonok háttérbe szorították a fix telepítésű hagyományos vezetékes (analóg és ISDN) telefonok, sőt az internetes protokollt alkalmazó VoIP telefonok használatát is, de létjogosultságuk a mai napig nem kérdőjelezhető meg. Míg egy irodaház elképzelhetetlen hagyományos telefonszám nélkül, addig a költségek szempontjából a VoIP telefonálás mindenki számára olcsóbb alternativát kínál a mobil hívások költségeihez képest.

Cégalapítás előtt...

Eljött a pillanat, mikor úgy döntött, hogy vállalkozást alapít. Azonban ez a döntés még nem elég, mert meg kell választania a vállakozás formáját, ugyanis ez fogja meghatározni a vállalkozás létrehozásához szükséges eljárást.

Tudta-e?

Sok félreértésre ad okot a műszaki paraméterek értelmezése és ennek következtében az érdeklődők nem tudnak kellő mértékben eligazodni a tájékoztatók és reklámok tengerében. Ezért itt és most megpróbálom felhívni a figyelmet néhény fontos szempontra.

Telefonálás ingyen?

asteriskAzt azért nem, de szinte. Ugyanis hosszú évekkel ezelőtt a telekommunikációba is betörtek az informatikai megoldások. Így ugyanazt az internet kapcsolatot tudjuk telefonálásra is használni, amivel a világhálón böngészünk. Sőt, gyakorlatilag telefonkészülék sem kell hozzá, hiszen a számítógépünk is megfelel erre a célra. De tovább megyek, a telefonközpontok is megváltoztak, ma már erre a célra is elegendő egy számítógép és egy szoftver.

Könyvelő keresek, de jó legyen...

Hosszan lehetne sorolni azokat a szempontokat, melyek alapján minősíteni lehetne a könyvelőket. Ezek sokszor általános elvárások, amit mindenkitől, aki számunkra valamiféle munkát végez, megkövetelünk.