Informatika

Kis-, közép- és nagyvállalalkozások részére egyaránt igény szerint megtervezzük és kiépítjük a számítógépes hálózatát, mind hardver, mind szoftver szinten, akár vezeték nélküli rendszerrel. Elavult, lassú hálózatát felújítjuk, rendbe rakjuk.

Informatikai szolgáltatásaink keretein belül korszerű, költséghatékony megoldásokat ajánlunk ügyfeleinknek. Természetesen a szakmai tanácsadástól, a tervezésen át a kivitelezésig vállalva megrendelőink vállalkozására, egyedi igényeire szabva.

Ezek között megtalálhatók a legkorszerűbb vezetékes és vezeték nélküli informatikai rendszerek, az egyedi munkaállomás megoldástól a szerver-kliens felépítésig. A szolgáltatások minden megoldást lefednek az egyszerű fájlszervertől, a levelező szerveren át a hang- és képtovábbításra alkalmas megoldásokig.

Tanácsadás során felmérjük az informatikai rendszer megvalósítása iránti elvárásokat, követelményeket, melyek alapján a tervezés folyamata során optimális megoldást dolgozunk ki a rendszer szabványokban rögzített működési paramétereinek biztosításához. A tervezés során előállt műszaki megoldás minden esetben az elérni kívánt cél megvalósításához szükséges költséghatékony megoldást tartalmaz.

Az alábbi fonosabb megoldásainkat ajánljuk ügyfeleinknek.

Fájl és nyomtatószerver

A helyi, vagy távoli felhasználók jogosultságuktól függően hozzáférhetnek dokumentumaikhoz, munkáikhoz helyi hálózaton, vagy interneten keresztül, így a közös munka is gyorsabb. Nagy előnye a biztonság, mivel csekély esély van az adatvesztésre.

A központi vírusszűrés segítségével a kliens gépeket is nagyobb biztonságban tudhatjuk. Rendszeres, automatikus adatmentéssel. Vállaljuk szervergépek építését, beállítását és karbantartását.

Hálózatépítés 

Életünk szerves részét képezik a számítógép hálózatok, bár sokszor észre sem vesszük őket. Már nem csak munkahelyünkön, otthonainkban is számítógép hálózatok működnek, hogy egyszerre többen is elérhessük a világhálót, vagy fájlokat tudjunk egymás között küldeni és fogadni, esetleg nyomtatni tudjunk más gépekre kötött nyomtatókra, vagy közösen játszhassunk. 

Virtuális magánhálózat (VPN)

Dolgozzon otthonról, kapcsolja össze telephelyét és irodáját! Bármikor, bárhonnan hozzáférhet az interneten keresztül munkahelye hálózatához, erőforrásaihoz. Természetesen maximális titkosítás mellett.

Rendszerfelügyelet

A kivitelezést követően lehetőség van a megvalósult rendszer üzemeltetésére, melyhez Nagios távfelügyeleti megoldásokat alkalmazunk. Ezzel lehetőség van távolról felügyelni informatikai rendszereket és az egyes állapotokat ellenőrizni.

Sok esetben ezen információk birtokában megoldható a távolról történő beavatkozás a rendszer működésének helyreállítása érdekében.

Hang- és videorendszerek

Megoldásaik között szerepelnek a különböző média megoldások, mint a DLNA szerverek (serviio), televíziós vételtechnika (tvheadend), IP televíziós megoldások (vlc). Média szerver megoldásunkkal informatikai rendszerének képességeit kiterjesztheti a különböző média tartalmak továbbítására, különböző eszközökön (TV, számítógép, laptop) való lejátszására, rögzítésére.