Bérszámfejtés

A jól ismert, klasszikus bérszámfejtés szolgáltatást nyújtjuk ügyfeleink részére, jellemzően a könyvelési szolgáltatásunkhoz kapcsolódóan. Hiszen egyszerűbb egy helyen, a köynvelés mellett megoldani a bérszámfejtést is.

A vállalkozások többsége nincs abban a helyzetben, hogy saját alkalmazottat foglalkoztasson a bérszámfejtési feladatok ellátására. Ezen vállalkozások részére kiegészítő, de akár önálló szolgáltatásként is rendelkezésére állunk ügyfeleinknek.

Bérszámfejtés, tanácsadás

Természetesen a szolgáltatás tartalmaz mindent, ami az alkalmazottak bérszámfejtésével összefügg, így a be- és kiléptetést, a bejelentést, bérszámfejtést, a bérkifizetési bizonylatokat, a járulékok bevallását. Külön igény esetén lehetőséget biztosítunk az alkalmazottak személyi jövedelemadó bevallásának elkészítéséhez.

Ugyanakkor humánerőforrás menedzser (HR) képesítés birtokában, igény esetén akár tanácsadás keretében is javaslatot tudunk tenni az alkalmazottak foglalkoztatásával kapcsolatban felmerülő kérdésekre, problémák megoldására. Hiszen ki ne akarna hatékonyabban gazdálkodni a bérjellegű költségekkel. Ehhez további segítséget nyújthatunk ügyfeleinknek, átvilágítva a bérjellegű költségeiket és a javaslatot tudunk tenni azok hatékonyabb felhasználására, közvetve a költségek csökkentésére.

Bérszámfejtő (HR) vagy munkajogász?

A bérszámfejtés és a munkavállalókkal kapcsolatos tevékenységek sokrétűségét az is bizonyítja, hogy sok esetben a cégvezető a könyvelő segítségét várja akkor is, amikor valójában munkjogász segítségére lenne szüksége, hiszen HR képesítésünk birtokában egyes jogi problémák megoldására nincs képesítésünk.

Persze, ezekben a kérdésekben is legjobb tudásunk szerint segítünk ügyfeleinek és utánajárunk a problémáknak, de vannak olyan kérdések, pl. a rendkívüli felmondás szabályai, ahol érdemes mindenképpen kikérni egy munkajogász véleményét is, nehogy kellemetlen meglepetések érjék a céget.