Könyvelés

A könyvviteli szolgáltatás, ismertebb nevén a könyvelés az ügyviteli szolgáltatásaink alapja, hiszen minden vállalkozásnak szüksége van a jogszabályi kötelezettségeknek megfelelően a könyvelésének vezetésére.

Ez sokféle módon megvalósulhat, saját magunk által végzett könyveléstől kezdve, alkalmazott, mint könyvelő foglalkoztatásán keresztül a külső, szerződés alapján igénybe vett szolgáltatásig, a mai divatos szóhasználattal élve "outsourcing" alkalmazásával, a könyvelés kiszervezésével.

Ügyfeleink alapvetően két esetben keresnek meg bennünket. Egyrészt új vállalkozás indításakor, illetve ha valamilyen oknál fogva kénytelenek könyvelőt váltani.

Könyvviteli szolgáltatásunkat a magyar számviteli szabályok (HAS - Hungarian Accounting Standards) szerint és 2016 óta a nemzetközi számviteli szabályok (IFRS - International Financial Reporting Standards) szerint is végezzük.

Mindkét esetben felmerül az a kérdés, miért a DiaKontot válassza?

Nos, részünkről a könyvelés nem egy munka, számunkra ez a hivatásunk, akár csak szolgáltatásaink mindegyike.

Mérlegképes könyvelő munkatársaink folyamatos továbbképzése mellett sok energiát fektettünk abba, hogy ügyfeleink igényeit messzemenően figyelembe véve alakítsuk tevékenységünket és szolgáltatásainkat, úgymond ne csak a kötelezőt kapják.

Ehhez természetesen a jogszabályokban naprakészen tájékozott, a szabályokat az ügyfél érdekében szakszerűen alkalmazni tudó könyvelő szükséges.

De rögtön az újabb kérdés, mit nyújthatunk, ami több mint a kötelező?

Nagyon fontos, hogy a könyvelés az ügyfél érdekeit képviselje. Ez azt jelenti, hogy a könyvelő van az ügyfélért és nem fordítva. Pontosabban a könyvelő támogassa, segítse a vállalkozás működését, biztosítsa a jogszabályok betartását és ezáltal megkímélje a vállalkozást a negatív következményektől. Mindezt tegye úgy, hogy az előírt és megállapodott határidőket betartva, pontosan végezze munkáját.

Lehetőség van a szokásos megoldásoktól eltérően, úgynevezett eltérő üzleti éves könyvelésre, munkaszámra és/vagy költséghelyre történő könyvelésre.

Megoldásaink között szerepel több számlázó programból az adatok importálása, számlafájl átemelése, mely egyszerűsíti az adatok feldolgozását. Így például ez a http://www.szamlazz.hu és a http://szamlazz.konnyen.hu és sok más számlázóprogram esetében is működik.

Időben tájékoztatjuk az ügyfeleinket a kötelezettségeikről, sőt annak teljesítési módjáról. Rendszeresen adunk tájékoztatást a vállalkozás helyzetéről, javaslatokat adunk a gazdálkodásra vonatkozóan. 

Azonban ezt nehéz megítélni első találkozáskor, erről csakis próba alapján, esetleg referenciákon keresztül lehet információt kapni. Éppen ezért ügyfeleink érdekében minden esetben próbaidőben állapodunk meg a szerződéskötéskor.