Telekommunikáció

A korszerű távközlési megoldások manapság szorosan összekapcsolódnak az informatikával. Ennek szemléletes példája a mobiltelefonok és hálózatok fejlődésével tapasztalható, okos telefonokon igénybe vehető informatikai szolgáltatások.

Ilyen szolgáltatások az egyes alkalmazások által nyújtott fizetési, vásárlási lehetőségek (parkolójegy, autópálya-matrica) vagy az közvetlen internethez való csatlakozás, hogy mást ne is említsek.

Az alábbi legfontosabb megoldásainkat ajánljuk ügyfeleinknek.

VoIP, IPPBX

Szolgáltatásunk meghatározó eleme az informatikai hálózatokon telekommunikációs szolgáltatások megvalósítása. Ilyen megoldás az informatikai eszközökön (számítógép, szerver, célhardver) futtatott nyíltforráskódú asterisk telefonközpont. A hagyományos telefonközpontok helyett alkalmazható, költséghatékonyságban szinte felülmúlhatatlan megoldás legnagyobb előnye az internet protokoll segítségével továbbított hang- és képinformációk (VoIP) alkalmazásával jelentkezik.

Alkalmazása esetén olyan szolgáltatások érhetők el, melyekről még az ISDN korszakban is csak ábrándoztak a felhasználók. Ilyenek a hangüzenetek, azok e-mailként való továbbítása, a hangrögzítés lehetősége, a Fax-to-mail funkció, az intelligens hívásirányító rendszer vagy akár a call center lehetősége. Ezekhez a szolgáltatásokhoz nem régen még különálló hardverek, céleszközök voltak szükségesek, költségeik miatt legfeljebb nagyobb vállalkozások számára volt elérhető.

Az asterisk alkalmazásával ez akár családi házak szintjén is elérhető, költségei nem haladják meg egy kis 8 mellékes telefonközpont költségeit. Mindezt úgy, hogy a fenti szolgáltatásokban nincs korlátozva. Olyan előnyökről nem is beszélve, hogy videokaputelefon integrálható hozzá, mellyel nem csak beszélni tudunk a kapu előtt állóval, hanem láthatjuk is őt.

FAX szerver

Használjon FAX szervert, és felejtse el a papírhegyeket. A szerver automatikusan adatbázisba rendezi a bejövő faxokat az Ön ízlése szerint. Minden dokumentum a kiszolgálón marad, bármikor, bárhonnan hozzájuk férhet. Rendkívül gazdaságos, mivel nincs szükség papírra és tintára.

Partnerei számára automatikus kör-faxokat küldhet, bizonyos időközönként, Fax-to Mail és Mail-to-Fax szolgáltatásra alkalmas. Mindezt megvalósíthatjuk a HylaFAX szoftver segítségével.