Blog 2014

Számlázó programról

2014. október 1-jétől a 23/2014. (VI.30.) NGM rendelet előírja, hogy be kell jelenteni az adóhatóságnak a számlakibocsátásra használt programot, online számlázási rendszert.

Mostanáig elegendő volt a jogszabályoknak megfelelő programmal kellett rendelkezni, egy követelményeknek megfelelőségéről a program fejlesztője által kiállított nyilatkozattal és a program felhasználói leírásával.

Ki köteles bejelentést tenni?

Adószám törlése

A jelenlegi szabályok szerint az adóhatóság egy társaság adószámát – adószám felfüggesztéses előzmény nélkül – törli, ha azt állapítja meg, hogy:

- a vállalkozás által a székhelyeként bejelentett cím nem valós,

- a vállalkozás szervezeti képviselőt az adóhatósághoz nem jelentett be,

- a vállalkozás által bejelentett szervezeti képviselő nem valós személy.

A Cafeteria-ról 2014-ben

A Cafeteria juttatásokra vonatkozó szabályozása lényegében nem változik 2014-ben.

A béren kívüli juttatások 2014-ben

A kifizetőt terhelő adó alapja mindkét típusú juttatás esetén változatlanul a juttatás értékének 1,19-szerese. Továbbra is 16 százalékos személyi jövedelemadó (szja) és 14 százalékos egészségügyi hozzájárulás(eho).

Asterisk, a VoIP lelke

Mindenki telefonál, de ma már inkább mobiltelefont használunk, azonban alközponti megoldásokra manapság is szükség van. Az alábbiakban bemutatunk egy hatékony és sokoldalú ingyenes programot, mellyel a meglévő, hagyományos alközponti rendszerünket tudjuk tudjuk kiváltani.

Megjelent a ZoneMinder új verziója

A digitális videómegfigyelő rendszerek lelke a szoftver, ellentétben a régebbi analóg rendszerű videórögzítők hardverével. Ez a szoftver, ismertebb nevén Video Management Softver (VMS) végzi el valamennyi feladatot, melyet a digitális videórögzítő szolgáltatásként nyújt a felhasználónak.

Ki üzemeltethet társasházi kamerarendszert?

Az interneten sok vállalkozás hirdeti vagyonvédelmi szolgáltatása keretein belül, mint vagyonőrt foglalkoztató, vállalja társasházi kamerarendszerek üzemeltetését.

Sok esetben olyan információkat találunk az inteneten böngészve, mely szerint csak és kizárólag vagyonőr lehet az ilyen rendszerek üzemeltetője. Azonban ez így nem felel meg a valóságnak, jókora csúsztatás van benne. Mindez kellően alkalmas a társasházak képviselőinek megtévesztésére.

Építési terület és videokamera?

Egy építési terület minden esetben veszélyes üzem. A munkabiztonsági szabályok, előírások betartása mellett is előfordulhatnak és elő is fordulnak balesetek, melyek kiváltó okát utólag nagyon nehéz tiszázni.

Egyesek számára csábító lehet az építési területen tárolt nagy mennyiségű építőanyag, gép, berendezés és szerszámok látszólag őrizet nélküli tárolása.

Őszintén, egy éjjeliőr egymagában elegendő a terület és az ott tárolt javak folyamatos őrzésére, védelmére?

Miért ennyi – az árainkról

Az árakkal, díjakkal kapcsolatban minden esetben, alkalommal felmerül, miért annyi, amennyi. Ez különösen akkor jelentkezik élesen, mikor igen eltérő árakkal találkozunk hasonló szolgáltatások esetén. Szolgáltatásaink pontosan abba a körbe tartoznak, melyben igen eltérő díjakat számítanak fel, ajánlanak az ügyfelek részére.

Lehet olcsóbban? Szemléletváltás az informatikában

Hosszú évek óta megfigyelhetó a fogyasztói társadalom vásárlásra, fogyasztásra ösztönző megoldásai az informatikában is, hasonlóan más területekhez. Ez a folyamatosan körszerűsödő informatikai eszközök bevezetését meglovagló kereskedelmi hírdetésekben nyomonkövethető.

Szeretné figyelemmel kísérni vállalkozását?

Bizonyos vállalkozás méret felett, de az eredményes és hatékony gazdálkodás érdekében még a kisebb vállalkozásoknál is szükséges lehet a kitűzött célok eléréséhez szükséges tervezési és ellenőrzési folyamatok támogatása.

Oldalak