Pénzügyi támogatás

Bizonyos vállalkozás méret felett, de az eredményes és hatékony gazdálkodás érdekében még a kisebb vállalkozásoknál is szükséges lehet a kitűzött célok eléréséhez a tervezési és ellenőrzési folyamatok támogatása.

Megoldások

E tevékenységhez nélkülözhetetlen a pénzügyi, gazdálkodási folyamatok rendszeres figyelemmel kísérése, felülvizsgálata. Ehhez a könyvelés oldaláról jelentős mértékű támogatást tudunk biztosítani

  • általunk kidolgozott formátumú, vagy anyavállalati időszaki jelentések (reporting),
  • terv- és tényadatok jelentése (controlling),
  • költségvetés (budgeting) készítése és
  • minden egyéb, a vezetői tevékenységet támogató adatszolgáltatáson (monitoring) keresztül.

 

A pénzügyi támogatás körében jellemző módon, vállalatirányítási rendszerüknek, megoldásaiknak figyelembevételével ügyfeleink határozzák meg a vezetői döntésekhez a menedzsment részére szükséges információk körét, azok szolgáltatásának rendszerességét, formátumát és folyamatát.

Jellemzően a könyvelésből fellelhető adatok meghatározott szempontok szerinti (könyvelési tételektől eltérő csoportosítású) feldolgozását, rendszerbe foglalását, szükség szerint értékelését, elemzését foglalja magába, rendszeres időközönként, például havi rendszerességgel. Igény szerint idegennyelven is elkészítjük.

Ezek az információk alkalmasak a vállalkozás belső folyamatainak, pénzügyeinek, gazdálkodásának nyomonkövetésére, sok esetben, külföldi tulajdonos, leányvállalat, esetleg tőzsdén jegyzett vállalkozások esetén ez nélkülözhetetlen folyamat.